Het "Van Asten varken"

In onze moderne varkenshouderij richten we ons op de productie van kwaliteitsbiggen, fokgelten en vleesvarkens voor de Duitse en Nederlandse markt. Wij streven naar het leveren van een voortdurend hoge kwaliteit met de focus op gezondheid en welzijn. Dit betekent dat we continue investeren in de beste technologieën, voermethoden en verzorgingspraktijken om ervoor te zorgen dat onze varkens in optimale omstandigheden opgroeien.

Dierenwelzijn

Dierenwelzijn staat centraal in onze bedrijfsvoering. We begrijpen dat gezonde dieren de basis vormen voor een gezond en succesvol bedrijf. Daarom zorgen we ervoor dat onze varkens in een comfortabele, stressvrije omgeving leven.

Medewerkers met passie

Onze medewerkers zijn de ruggengraat van ons bedrijf. Met hun kennis, ervaring en passie voor het vak dragen zij dagelijks bij aan de kwaliteit en het welzijn van onze dieren. Wij investeren voortdurend in hun opleiding en ontwikkeling (Organisatie 3.0), zodat zij altijd up-to-date zijn met de nieuwste technieken en best practices in de varkenshouderij.

Wij nodigen u uit om ons bedrijf beter te leren kennen en te ontdekken hoe wij met passie en toewijding streven naar uitmuntendheid in de varkenshouderij. Samen bouwen we aan een toekomst waarin kwaliteit, gezondheid en dierenwelzijn hand in hand gaan.

Diergezondheid en hygiëne 

Bij de Van Asten Group staat diergezondheid en hygiëne op de eerste plaats. Doordat wij alleen werken met dieren uit onze eigen opfok, zijn onze dieren uitermate gezond. We hanteren strikte regels  voor medewerkers en bezoekers in onze stallen. Iedereen die onze stallen betreedt, moet eerst douchen, zowel bij binnenkomst als bij vertrek. Bovendien moeten bezoekers minstens 48 uur niet in aanraking met varkens zijn geweest, voordat ze bij ons op het terrein komen.

We hebben twee aparte kantines, één voor mensen die in de stal werken en één voor degenen die buiten de stal werken. Nieuwe materialen gaan bovendien drie weken in de quarantaine ruimte voordat ze gebruikt worden.

Fokkerij

De Van Asten Group is al meer dan 30 jaar een begrip in de varkenshouderij op het gebied van fokvarkens. Onze speerpunten zijn: kwaliteit, hoge gezondheidsstatus en robuuste zeugen. 

TN70

De TN70 van Topigs Norsvin is een bijzondere zeug, omdat zij drie zaken met elkaar in balans brengt: vruchtbaarheid, rendement en productiviteit. De eigenschappen van de TN70 mogen uniek worden genoemd. 

HyCare-methode

Bij de Van Asten Group werken wij volgens de HyCare-methode. Binnen de verschillende locaties heeft elke diergroep een eigen kleur. Dit betekent dat de kraamstal gele overalls, laarzen etc. heeft en de dekstal blauwe overalls, laarzen etc. Dit doen we om ziektes op de locaties te voorkomen en we dus minder antibiotica hoeven te gebruiken. 
Met de HyCare-methode maximaliseren we de hygiëne binnen het bedrijf en daarmee ook de gezondheid van onze dieren.

Contact
Van Asten Group
Kerkedijk 1
6029 RS STERKSEL
Meer informatie?